Overnights oats eller davosgröt – frukost

Overnights oats är inte helt fel att starta det nya året med.En fräsch frukost känns helt ok för mig att starta det nya året på.För mig som aldrig kunde äta havregrynsgröt till frukost, innan jag gick över till glutenfritt, har en helt ny värld öppnat sig! Havregryn är glutenfritt i sig själv, men eftersom det oftast produceras i en miljö där gluten förekommer, så kan man aldrig garantera att det är 100% glutenfritt. Jag kände mig alltid uppblåst efter en grötfrukost förut. Men som försvann när jag bytte ut det vanlig havregrynen till glutenfria.

Overnight oats fixar du på kvällen & äter på morgonen

Som tur är finns det alternativ, havregryn som produceras i en miljö där ingen gluten får förekomma. Jag tycker extra mycket om Urtekrams ekologiska glutenfria havregryn, den gör sig mycket bra till gröt.

Min davosgröt eller overnight oats som det också kallas fixar man lätt på kvällen innan sänggående.

2014-12-31 09.51.26 (kopia)

OVERNIGHTS OATS ( GF + V )

  • 1/2 dl havregryn
  • 2 msk chiafrön
  • 2 dl mandelmjölk

 

SMAKSÄTTNING:

  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • nypa flingsalt
  • eventuellt någon sötning som kokosnektar, kokossocker eller agave

 

Rör samman & täck över  ställ sedan i kylen över natten.

På morgon rör jag runt några varv & toppar med banan, hallon, passionsfrukt & häller på lite extra mandelmjölk.
Med detta i magen så står jag mig till lunch. Man kan ju smaksätta precis efter tycke och smak.Med detta vill jag önska ett riktigt…..
 Gott Nytt år  // Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR