Panzanella – Glutenfri & vegan!

Panzanella är en Toscansk bröd sallad…… Tomat, lite bröd & dressing blir en smakrik och underbar måltid. Mat som jag gillar & går igång på.

Jag blev så sugen på tomat idag,  egentligen äter jag ju inte tomat så här på vintern!
Tycker bäst om tomat på sommar halvåret av förklarliga skäl!
Men en ask Eko körsbärstomater fick följa med hem idag…. Föll för suget!

Panzanella en toscansk sallad med bröd & tomater

Åh visst låter det som mat en skön & lat sommar dag… Nu är det ju bara Januari så vi får frambringa solen havet & sommaren i sinnet!

Det var alltså det jag gjorde idag, frambringade sommaren! Grönkål får vara stjärnan som är det som är i säsong för årstiden!

IMG_0240 (kopia)

Basilika på knippe, 1 rödlök, 2-3 stjälkar grönkål, 1 ask körsbärstomater & en halv röd spetspaprika
utgör själva basen till salladen.
Bara skölja, skära & dela så är det klart att läggas upp på ett serveringsfat.
IMG_0241 (kopia) (kopia)

Recept:

DRESSING:

 

  • 1/2 tomat
  •  1/2 tsk kapris
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk senaps chili från Renée V
  •  Svart peppar från kvarn
  • Olivolja

Mixa ihop dressingen med en stavmixer och häll i oljan i en tunn stråle mot slutet.

2-3 skivor dagsgammalt glutenfritt bröd (ciabatta eller liknande går också bra.)

Olivolja, flingsalt & vitlöks granulat.

Börja med att rosta brödet i en stekpanna tills det fått en yta.
Skär det sen i bitar och häll i lite olivolja i stekpannan, lägg tillbaka brödet och rör runt försiktigt.
Ha på flingsalt & vitlöks granulat.
Lägg upp salladen på ett stort serveringsfat, på med brödet och häll dressingen överst.
Peppra med kvarn.
Den kan stå till sig så, med dressingen över brödet och strax innan servering blandar man runt salladen.
Härligt god sallad!
Denna sallad är glutenfri & vegan!
Hej så länge // Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR