KÖTTFRI MÅNDAG, KÅL & SAFFRAN!

Köttfri måndag, redan Måndag igen!  Idag kommer dock middagstipset lite i senaste laget!
Men jag har ett underbart recept att dela med mig av. Vad sägs om rotfrukter, grönkål, saffran & cayanne i en härlig smak kombination!

Köttfri Måndag bjuder på ett toppen recept!

Dagens recept är den måltid som jag lagade på den vegetariska matlagningskursen i Lördags.
Det blev en riktigt fin upplevelse i munnen kan jag lova!
 IMG_0449 (kopia)
Vi börjar med att skala & skölja 2 sötpotatisar, 2 morötter & en palsternacka.
 IMG_0451 (kopia)
Skivar sen alla grönsaker i klyftor & kokar i saltat vatten i ca 10 minuter.
 IMG_0461 (kopia)
Rosta ca 100 gram Hasselnötter i ugn eller i en torr stekpanna.
 IMG_0457 (kopia)
Ca 300 gram Grönkål, repa & massera in 3 msk olivolja, salta & peppra.
Dessa ska gå i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
IMG_0479

Dressing ( V+ GF )

  • 1 pkt saffran
  • 1 citron, juice & Skal (zest)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk honung
  • salt / peppar

 

IMG_0469
Lägg saffran i en mortel och häll på några droppar kokt vatten, precis så det täcker.
Mortla saffran & tillsätt resten av ingredienserna till dressingen.
Mortla, rör ihop allt & smaka av.
När grönsakerna kokat klart så låt de ånga av och häll sen dressingen över & blanda.
Ställ åt sidan & låt smakerna utvecklas.
Lägg upp grönsakerna och blanda i grönkål & strössla hasselnötter över.
Smaka av med salt & peppar.
Jag kan lova att detta är så gott och bara måste testas!
Hoppas ni har en bra start på veckan // Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR