KIKÄRTSBRÖD & GJUTJÄRNSPANNA!

Kikärtsbröd är ett frasigt, lite oljigt bröd som man river i bitar  till soppan eller en mustig gryta. Det tänkte jag bjuda på idag!

Soppan eller grytan får ni göra själva, men brödet får ni recept på!

Några få ingredienser, mixa och grädda så är det klart!

IMG_0511

KIKÄRTSBRÖD (GF + V )

 

  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 3,5 dl vatten
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk lantbuljong
  • Några varv på kvarn med svartpeppar
Mixa alla ingredienser i en blender.
Låt stå och vila några timmar ikylen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Olja en gjutjärnspanna eller stekpanna som tål ugn och häll i ca 2,5 dl av smeten.

Grädda i ca 25 – 30 minuter.

Förvara resten av smeten i kylen & stek crepes på vid ett senare tillfälle.

 

IMG_0517

Crepes är jättegoda att  fylla med valfri röra & grönsaker.

IMG_0502

En smet med två olika funktioner, som måste testas!

Trevlig kväll // Tina

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR