Banankaka som är himmelskt god & raw!

Banankaka som passar både liten & stor! Denna är min dotters favorit & jag kan förstå henne!

 

Banankaka sött, lent & gott!

 

Ja det blir sött men denna ska vara söt & den är ändå inte i närheten av den sötma en traditionell banankaka har!

Jag tycker vi går på recept direkt!

25022015-IMG_0847

 

Recept!

Raw Banankaka ( V+GF+Raw)

 Till botten behövs:
  • 2,5 dl valnötter
  • 12 -14 st dadlar ( Ica eko)
  • En nypa fling salt

 

 

Pulsera i en matberedare först nötter och tillsätt sen dadlar & salt. Smörj med kokosolja en form / 15 cm med löstagbar kant. Lägg sen ett utklippt bakplåtspapper i botten på formen och arbeta ut nötmassan i formen i ett jämnt lager.
 25022015-IMG_0845

Fyllning!

  • 3 dl blötlagda cashewnötter
  • 2 st små eko bananer
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 / 2 dl valfri sötning , honung / agave / yaconsirap
  • 1 / 2 pressad citron
  • 1 / 2 dl  mandelmjölk ( vatten är ok också)
  • 1 msk Mesquitepulver
  • 2 msk kokosolja

 

Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en slät fyllning.
Detta kan ta lite tid för det gäller att den blir helt slät.
Fyll upp botten med fyllningen och ställ i frysen över natten eller dagen om den ska serveras samma dag.
 IMG_0844 (kopia)

 Kolasås!

  • 2, 5 dl blötlagda dadlar ( en timma )
  • 5 msk vatten
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk mesquitepulver
  • En nypa flingsalt
  • 1 msk varsamt smält kokosolja ( vattenbad)

 

Mixa såsen helt slät och smaka av så att det finns både sött & salt i såsen.
Ta lite mer salt  om det behövs.
Ställ den färdiga såsen i kylen tills det är dags att servera pajen.
Ta fram pajen  att tina några timmar innan servering och häll kolasåsen över pajen

och toppa med hackade valnötter.

Trevlig Helg // Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

3 Kommentarer

  1. Svara

    Julia

    november 29, 2016

    Wow, det ser helt underbart ut!

    • Svara

      Tina

      november 29, 2016

      Hej!

      Tack, den är verkligen god! Värd att göra!
      Fin kväll // Tina

LÄMMA EN KOMMENTAR