Sobanudelsallad med tofu är bra snabbmat

Sobanudelsallad med tofu, grym snabbmat mitt på dagen. Smakerna är mina favoriter inget att orda om. Det går alldeles utmärkt att äta detta både till lunch & middag, för det är så gott!

Sobanudelsallad med eller utan tofu

Ja det är ju bara addera vad som passar & finns hemma. Jag hade ett paket tofu hemma & fungerar bra för mig.

En super fin sallad med Tofu & sobanudlar + alla mina favorit smaker! Laga, ät & njut.
IMG_1897_2

Här samsas lime, koriander, chili, vitlök & ingefära.

IMG_1905
Stekt tofu, salladslök, pak soi, morot & röd paprika.

IMG_1900

Recept:

Rostade sesamfrön, sesamolja, shoyu & koreansk chili bland annat!

SOBANUDELSALLAD MED TOFU ( V+ GF )

 

Sobanudlar, är naturligt glutenfria ( dessa kommer från goodstore, King soba )
2 pak soi
4 salladslök
1 vitlöksolo
1 röd chili
1 cm färsk ingefära
1 morot
1 röd paprika
Lime

 

VIDARE BEHÖVS

200 gram tofu
Tamari
1 klyfta vitlök
kokosolja

 DRESSING

Ca 1 msk Sesamolja
2 msk rapsolja
2 msk shoyu
Koreanskchili
Rostade sesamfrön
Koriander
Skivad salladslök

 

Börja med att skiva alla grönsaker och koka nudlar. Skär sen tofu i kuber och hetta upp kokosolja i en wokpanna.

Stek den ganska hårt och pressa i vitlök. Häll på ca 1 tsk tamari & rör runt. Ställ åt sidan när detta är klart.

Hetta upp kokosolja i pannan, ha i grönsakerna & vitlök, woka & mot slutet pressa lime & strö koreansk chili flingor över grönsakerna.
Rosta sesamfrön och vispa ihop dressingen, hacka koriander och skiva salladslöken. Smaka av dressingen om det behövs sälta.
Blanda nudlarna med grönsakerna, lägg tofun runt om & toppa med koriander, salladslök & sesamfrön.
Ät & njut, lite sommar feeling faktiskt!
 // Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR