Lime cheesecake – Raw food

Lime cheesecake som är  raw & riktigt god säger inte jag nej till. Botten på svarta sesamfrön smakar oväntat gott dessutom blir ganska snyggt att se på.

Lime gärna i allt om jag får be

Ja lime gör sig så bra i både desserter & matiga frestelser. För mig så adderar lite mer lime i både mat & bakverk det lite extra. ja alltså när det ska vara lime & syra i det jag gör.

 

 17052015-IMG_3105

Recept:

Form ca 16 x 16 cm

9 bitar

BOTTEN ( Raw + GF + V )

 

  • 2 dl svarta sesamfrön
  • 0,75 mandelmjöl ( Mixa egen för helt raw )
  • 8 medjool dadlar
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • nypa flingsalt
  • eventuellt 1 – 2 msk rissirap/ agave

 

 

Mixa först seasamfrön tills det går sönder. Tillsätt sen resterande ingredienser och mixa klart.
Det ska vara en massa som går ihop. Eventuellt tillsätt 1 msk vatten. Olja en form som mäter ca 15 X 15 cm och lägg ett bakplåtspapper i botten. Tryck ut massan i botten och ställ kallt.
 
 17052015-IMG_3132

FYLLNING ( Raw+ GF +V )

  • 2,5 dl cashewnötter ( blötlagda minst 4 timmar )
  • 2 mogna avokado
  • 0,5 dl kallpressad kokosolja
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 eko lime + skal från 1 ( riv med zestjärn)
  • 1 citron
  • 0,5 – 0,75 dl agave eller rissirap
  • 1 nypa flingsalt
Mixa samtliga ingredienser till en helt slät & tjock kräm.Häll krämen över botten & plasta in. Ställ i frysen minst ett par timmar, gärna ett dygn.
 17052015-IMG_3131
När det är dags att servera så ta fram den några timmar innan & ställ i kylen. Dekorera med kiwi & riv lime skal över.
 
17052015-IMG_3137
Magiskt god & fräsch.

I denna så är det agave som sötning, det är inte den sötning som jag använder mest när jag gör mina desserter. Ibland gör jag undantag  för att jag vill ha en mer neutral sötning. Här avgör man själv vilken sötning man väljer. Men rissirap, agave eller kokosnektar fungerar alla lika bra!

 

 

Ha det så fint // Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR