Burgarbröd både glutenfria & vegan

Burgarbröd, fantastiska goda glutenfria bröd från GF glutenfri matglädje nr 2.

Jag kan lova att det är lika goda att bara äta som frallor.

Burgarbröd men lika gott som frallor

Men jag har en plan för dessa, så de ska inte få ätas upp som frallor. Men ett provsmak måste jag göra innan jag delar med mig av receptet! Eller vad tycker ni?

IMG_3558

Recept ger 6 frallor / ugnen ska vara på 250°C

 GYLLENE BURGARBRÖD ( V+ GF )

  • 300 gram / 5 dl Jyttemjöl original
  • 10 gram Xantangummi
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 25 gram jäst
  • 3 1/2 dl fingervarmt vatten
  • 3 msk olja + till utbakning
  • grovmalen polenta eller sesamfrön
Börja med att göra vattnet fingervarmt/ 37 grader, blanda med jästen & tillsätt oljan. Blanda alla torra ingredienser, jag rekommenderar att man väger mjöl & xantangummi på hushållsvåg. rör sen kraftigt med en slev tills allt har blandat sig ordentligt. Häll ut degen på ett oljat ( ej överdrivet) bakbord. Dela degen i 6 lika stora bitar och rulla bullar. lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper. plasta in och låt jäsa i 90 minuter. När de har jäst klart pensla bullarna lätt med vatten och strö polenta eller sesamfrön på bullarna. grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter 5 minuter upp eller ner beroende på vilken ugn du har. Mina blev perfekta i ugnen i 20 minuter.
IMG_3555

Dessa ska jag ha till något som är smarrigt & gott!

De dyker ju upp här som ni vet // Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

3 Kommentarer

  1. Svara

    Sylwia | Vibrant Food Stories

    juni 14, 2016

    sådär ja! jyttemjöl är grymt!

LÄMMA EN KOMMENTAR