KÄRLEKSMUMS & NATIONALDAGEN!

Kärleksmums på självaste Nationaldagen, om jag ska vara ärlig så är det inget jag riktigt firar. Vet inte riktigt på vilket sätt man skulle kunna tänkas göra det. Firar ni & hur firar ni?
KÄRLEKSMUMS SOM ÄR RAW!

Jag har iallafall gjort en mumsig kärleksmums! Den är glutenfri, raw & mejerifri!

IMG_3690_1

Recept kommer här!

 

BOTTEN ( Raw +V + GF )

 

  • 3 dl pekannötter
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 10  medjool dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 30 gram varsamt smält kakaosmör ( spar 1 msk till toppingen)
  • 4 st (100% kakao) wafers eller 2 msk kakao nibs
  • 2 msk carob pulver
  • 1 msk raw kakaopulver
  • 2 msk rissirap eller agave
  • 1 kapsyl vaniljextrakt
  • nyps flingsalt

 

 

Börja med att mixa nötterna, tillsätt kokosflingor & kakaowalfers/ nibs. Fortsätt med dadlar, kakaopulver, carobpulver, sötning & flingsalt. När allt är mixat, tillsätt smält kakaosmör & kokosolja.  Det blir en ganska saftig massa. Sätt ett bakplåtspapper i en form som mäter ca 18 cm. Tryck ut degen i en formen.
IMG_3700_2

 

TOPPING ( Raw+ V )

  • 1 avokado
  • 1 msk kakaosmör
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 msk kokosolja
  • 2 msk kokossocker
  • Vaniljextrakt
  • nypa flingsalt
  • ev lite extra sötning

 

Börja med att lägga kokossocker  i kakaosmöret / oljan  som ligger i en skål över en kastrull med varmt vatten. Det ligger så medan man gör klart botten. Lägg sen alla ingredienser i en blender & mixa slät, tillsätt kakaosmör/ oljan & mixa ihop allt!

 

Ställ kallt någon timme eller två innan servering! Det går också bra att ställa i frysen en halvtimme.

Förvaras sen i kylskåp! 
 

Hej så länge // Tina

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR