PULLED OUMPH ÄR DAGENS MIDDAG!

Pulled oumph är dagens middag & jag kan lova att det blev riktigt gott! Egentligen så är jag den som alltid vill laga allt från grunden. Men nu hade jag fått med mig hem produktprover på pulled oumph från jobbet. Så det kändes naturligt att använda till dagens middag!

PULLED OUMPH BEHÖVER SIN COLESLAW!

För att få till en juste pulled oumph så behövs en Coleslaw & även en majonäs i mitt tycke! Så det var det första jag gjorde, en majonäs!
 IMG_3593_1

VEGANSK MAJONÄS

 

  • 1 dl sojamjälk
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk vinäger
  • 2 tsk dijon
  • salt

Lägg allt i en hög bunke och sätt ner stavmixen i bunken. Börja vicka åt sidorna med handmixern tills det tjocknar och oljan börjar koaguelerar med de övriga ingredienserna. mixa sen lite upp, ner & runt. Nu ska du ha en jättefin & god majonäs.

IMG_3595

COLESLAW ( V+GF )

  • En 1/2 vitkål ( av mindre str)
  • 1 dl majonäs
  • 3 msk imat fraiche
  • 2 tsk dijon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk lime & rivet skal
  • 1 dl majskorn
  • en knippe färsk koriander
  • salt & peppar

Skiva vitkål & lägg i en skål. Rör ihop majonäs med övriga ingredienser förutom koriander & majs. Blanda  med vitkål & tillsätt majs och koriander sist.

IMG_3589_1

Jag har alltid en burk picklad rödlök hemma & tycker det passar till så mycket. På mackan, till  bönbiffen & över en sallad med mera!

PICKLAD RÖDLÖK

  • En rödlök i skivor
  • 2 msk ättika 12 %
  • 4 msk socker ( björksocker )
  • 6 msk vatten
  • 1/2 röd chilifrukt

Koka upp lagen så sockret löser sig. Häll lagen över lök & chili. Låt svalna och förvara i tätslutande glasburk i kylen.

Brödet är det gyllene burgarbröd som jag bakade häromdagen!

 

Rosta brödet i en panna & lägg sallads blad på underdelen. Lägg sen Oumph, coleslaw, picklad rödlök, toppa med extra majs & bröd. Gott & snabbt.

 IMG_3603
 En härlig middag som avnjöts ute på altan idag!
Ha en fin kväll!

Hej så länge // Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR