Zucchini som biffar – Dagens middagstips

Zucchini som biffar är dagens middagstips,, så gott & fräscht ! Här serverade med en tomat vinigrett!
Vi har ett underbart väder här i Stockholm & jag försöker verkligen ta vara på det!
Jag ser till att komma ut och njuter av sköna powerwalk & att sätta upp bra mål för min träning känns som en god prioritet!

Zucchini biffar fungerar för alla

Maten har jag ju som mål att synka ihop med resten av familjen & köttfri Måndag är numera vikt åt mina barn.
Så igår fick de zucchini biffar med tomatsås & mathavre.

IMG_4386

 Recept:

ZUCCHINIBIFFAR ( V+GF )

  • 2 mindre eller en normal zucchini
  • 1/ 2 dl upp till 1 dl rårismjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  •  1 chia ägg*
  • 100 gram tofu
  • 1,5 dl kokt quinoa
  • 1/2 lök
  • 2 salladslökar
  • 1 vitlök solo
  • oregano
  • basilika
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 – 3 soltorkade tomater
  • salt & peppar
  • kokosolja

IMG_4378

HUR GÖR MAN

STEG 1:
Börja med att grovriva zucchini, salta & lägg i en sil/ durkslag. Låt den ligga och vätska ur.
Hacka lök, salladslök & vitlök. Värm en stekpanna med kokosolja & fräs vitlök & lök/ salladslök i pannan på medium värme. Ta ett varv med pepparkvarnen.
Tillsätt soltorkad tomat & äppelcider vinäger.
Krama ur zucchinin ( så mycket som möjligt ) och lägg i en bunke. Tillsätt  tofu, kryddor, rårismjöl, quinoa fiberhusk & lök/ vitlök. Blanda väl, smaka av med salt & peppar.
Vänd ner chia ägg  i zucchini färsen.
STEG 2
Låt  färsen vila i 10 -15 minuter.
Värm en stekpanna med kokosolja och klicka ut biffar i pannan med en sked.
Forma dem lite medan de är i pannan. Vänd på dem försiktigt när det fått stekyta.
Lägg efter hand biffarna på en plåt och efterstek på 175 °C i ca 10 -15 minuter.
 IMG_4380
TOMAT SÅS ( V )
 
  • 2 tomater
  • 1/2 lök
  • 2 – 4 vitlöks klyftor
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • oregano
  • basilika
  • salt/ peppar
  • 1 dl kallpressad rapsolja

Skär tomaterna i bitar, hacka lök & vitlök. Fräs dem i lite av oljan i en kastrull & låt dem sen sjuda i ca 15 minuter på plattan.

Flytta sen över allt i en blender och tillsätt äppelcidervinäger, oregano, basilika & mixa slät. Häll resterande olja i en stråle medan maskinen går på låg varv. Smaka av med salt & peppar.

IMG_4387

CHIAÄGG*
 1 msk chiafrön & 3 msk vatten blandas och får stå att svälla i minst 15 minuter.
Till serverade jag mathavre som jag blandade med soltorkad tomat, salladslök & baby spenat.
Salt & peppar.
Önskar er en fortsatt trevlig dag // Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

4 Kommentarer

  1. Svara

    Aleksandra

    oktober 28, 2016

    Hej! Ett underbart recept som fungerar inte bara till en vardagsmiddag med även för gäster! Har aldrig tyckt om zucchini förrän jag lagade dessa himmelska biffar!

    Jag undrar om biffarna lämpar sig för frysning?

    Vänliga hälsningar

    Aleksandra

    • Svara

      Tina

      oktober 28, 2016

      Hej Aleksandra!

      Tack vad roligt att höra! Jag har inte själv frysit in dem! Men skulle tro att om du ställer in dem frysta i ugnen på 150°C, tills det är genom varma, så borde det bli bra. Låt mig höra om du testar.
      Trevlig Helg // Tina

  2. Svara

    Aleksandra

    november 3, 2016

    Hej Tina! Idag har jag haft biffarna i min lunchlåda. Eftersom jag bara har tillgång till mikron på jobbet värmde jag upp biffarna på låg värme under ca 1,5 minut. Den fina smaken och konsistensen har bevarats 🙂

    Ett stort tack för det fanstastiska receptet!

    Jag undrar om du har möjlighet att lägga upp det gamla receptet på pasta med zucchini?

    Vänliga hälsningar

    Aleksandra

    • Svara

      Tina

      november 3, 2016

      Hej Aleksandra!

      Vad rolig att höra! Ge mig en dag så ska jag söka fram det & lägga upp!

      Med vänlig hälsning, Tina

LÄMMA EN KOMMENTAR