Morot & kokossoppa med mycket smak – raw food

Morot & kokossoppa med mycket smak, en lunch en vanlig Måndag. Tiden rusar iväg; nyss var det sommar & nu ställer vi helt plötsligt om till höst. Jag försöker verkligen krama ur den sista timmen av sommaren! Hösten är magisk & färgspelet bland löv & blad är bara det skäl nog att gilla hösten. Men det som kommer efter är inte riktigt min bästa tid……Mörkret tömmer mig på energi & vanor blir gärna till ovanor. MEN det tänker jag bryta i år, i år ska jag verkligen ta tillvara på tiden som är NU, hela tiden.

Jag ska äta D-vitamin, komma ut under dagen när det är som ljusast. Yoga regelbundet, promenera OCH komma iväg 3 gånger varje vecka till gymmet!

Morot & kokossoppa ett måste att test

Med det sagt så går vi över till min lunch idag som var soppa! Ja, den var raw & jag tycker verkligen det är en soppa som man måste testa!

IMG_4738

Krämig & färgstark med mycket smak……

Recept:

RAW FOOD SOPPA MED MOROT & KOKOS ( V+GF + Raw )

  • Ca 8 dl vatten
  • 6 normalstora morötter ( hackade i bitar )
  • 2 msk kokosolja (den kallpressade med kokos smak)
  • 1 1/2 cm  färsk ingefära ( eller 1-2 tsk malen )
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 avokado
  • 2 schalottenlök
  • 1 röd chili
  • 2 – 3 klyftor vitlök
  • 1/2 tsk tamari
  • salt att smaka av med
  • lime att smaka av med

Alla ingredienser ska ner i en mixer/ blender ( gärna stark ) och mixas slät. Man kan späda med mer vatten om det behövs. Men soppan ska vara tjock & krämig!

TILLBEHÖR ATT TOPPA SOPPAN MED!
  • färsk koriander
  • Skivad röd chili
  • salladslök
  • cashewnötter
Till så serverade jag nygjorda fröknäcke som legat i torkugnen ett bra tag.
 IMG_4741
Soppan kanske bäst kommer till sin rätt vid varma sommar dagar. Men den är så god, lätt att göra & mättar bra.
Den här soppan fick vi göra 1:a kursdagen på raw food kursen.

IMG_4751

För mig är detta perfekt lunch, då kan jag äta varm/ lagad mat till middag med övriga familjen.
// Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR