Banan & chokladkaka med Cashewgrädde

 Banan & chokladkaka med cashewgrädde, ingen dum kaka alltså.

IMG_4794

Banan & chokladkaka både vegan & glutenfri

Som socker har jag använt mitt favorit socker, kokossocker

Den är enkel & kräver minimalt med arbetsinsats. Ingredienserna är få & helt vanliga, som de flesta kanske redan har hemma! Mer korrekt är att säga att dessa ingredienser är vanligt förekommande i de flesta livsmedelsbutiker idag! Stevia droppar & agave, kanske inte gör det, men finns  om inte annat på hälsokosten!

Recept

BANAN & CHOKLADKAKA  ( V+ Gf )

  • 1/2 dl kokosolja utan smak
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokossocker
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 bananer ( mogna & små eller 1 normal stor )
  • 1/2 dl mandelmjölk

 

Sätt ugnen på 175 °C
Blanda alla torra ingredienser & smält kokosoljan. Blanda mosad banan, kokosoljan & mandelmjölk.

Blanda slutligen ihop allt till en smet. Smörj ( kokosolja ) en form som har avtagbara kanter ( ca 18 cm ) & sätt i ett bakplåtspapper i botten. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

CASHEWGRÄDDE (V )
  • 2,5  dl blötlagda cashewnötter ( minst 4 timmar, skölj ordentligt innan mixning )
  • Mandelmjölk eller vatten ca 1 dl ( mer eller mindre beroende hur tjock grädden blir )
  • 1/4 dels äpple ( gott, sött med balanserad syra)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk agave
  • några droppar Stevia

 

Lägg alla ingredienser i en stark blender, mixa len & fluffig.
Ställ gärna kallt före servering, den blir tjockare om den får stå till sig något.
Servera kakan med hallon & cashewgrädde.

Önskar alla en fin Söndag // Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR