KANELBULLAR, MIN ÄR RAW & URLÄCKER!

Kanelbullar gör både stora & små glada, det tänkte jag bjuda på idag! Min är raw och receptet känner jag mig mycket nöjd med!Fast den är utan vitt socker & är glutenfri, så har den inte gjort avkall på smaken på något vis!  Vi har nog alla en relation till bullar & i synnerhet kanelbullar. Kanelbulle är gott för både stora & små, till vardags & fest! Jag saknar dock inte vetemjöl & socker så mycket att jag sätter tänderna i en bulle idag!

Men om det går att göra den lite nyttigare & lite smartare, varför inte!

 
Därför så gjorde jag en variant på raw food bulle & resultatet blev strålande!
 

IMG_4883

Fyllningen gör att det blir riktigt likt sitt original!

Bästa betyget är att min son som är den största skeptiker till allt glutenfritt, vegan & raw tog för sig friskt, inte bara en gång utan flera gånger!

Detta recept är uppdaterat ( 21/9-16 ) & finns här!

 

 

RAW kanelbullar ( V+ GF+ Raw)

 
Recept till ca 12 bullar!
 
Börja att göra fyllningen.
 
 
 
Fyllning!
 
  • 1 dl mandelmjöl   (mixa mandlar så det blir 1 dl* )
  • 2 msk kokosolja / utan smak
  • 1 msk kokossocker
  • 1 msk agave
  • 2 tsk kanel
  • nypa flingsalt
  • 1 /2 msk vatten eller mandelmjölk

Mixa ihop fyllningen

 

Deg!
 
  • 1 1/2 dl glutenfritt havregryn ( urtekram )
  • 1 dl mandel
  • 1 dl cashewnötter
  • nypa flingsalt
  • 1 / 2 tsk vaniljpulver
  • 1 msk agave
  • 1 dl russin ljusa
  • 1 tsk ny stött kardemumma
  • 1 msk kokosolja  ( samma som ovan )
  • 1 eller 1 1/2 msk vatten

 

Börja med att göra mjöl i matberedaren av cashew, mandel & glutenfritt havregryn, tillsätt sen resterande ingredienser ( börja med 1 msk vatten ) och mixa till en blank deg.

Ta sen degen och kavla ut mellan två bakplåtspapper till en rektangel. Bred på fyllningen och skär remsor ca 1 cm breda med en pizza skärare. Rulla upp varje remsa som en bulle & ställ i en mindre bullform.

Mixa 2 msk mandel med kanel att ha som topping.

Lägg sen bullarna på en plåt & ställ i ugnen på 50 grader med luckan på glänt. Har man en torkugn så ställer man in dem på en torkbricka & på 42 grader.

De ska stå inne 4 – 5 timmar.

 
 

Kanelbulle i ny tappning; Inga mejerier, inget vitt socker eller gluten!

Förvara bullarna i kylen men låt de stå en stund i rumstemperatur innan man äter dem!

Har man inte lust eller tid att vänta på att det blir lagom i temp så ät dem kalla! De smakar lika gott!

Hoppas ni får en fin dag!
 
// Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR