APELSIN & KAKAONIBS I EN LEN CHOKLADMOUSSE!

Apelsin passar utmärkt ihop med choklad & i en chokladmouuse gör den sig alldeles utmärkt! Att chokladmousse går att göra på en mängd olika sätt är ingen nyhet, denna är bara en i raden, men ack så god!

Chokladfestivalen har precis gått av stapeln!

I helgen har ju Chokladfestivalen gott av stapeln! Vad passar väll bättre än att hylla vårt älskade Choklad med en len mousse med smak av apelsin & crunch av kakaonibs!

IMG_5443

Recept ( V+GF+Raw)

 

  • 2 1/2  st avokado
  • 25 gram kakaosmör ( varsamt smält i vattenbad)
  • 4 st medjool dadlar
  • en nypa flingsalt
  • 1,75 dl  rå kakaopulver
  • 1 msk kokosolja, tillsätt i  smält kakosmör
  • skal från en eko apelsin riven med zestjärn + 3 msk pressad saft
  • 1/2 dl mandelmjölk
  • 1 msk agave
  • 2 msk kakaonibs

 

Lägg alla ingredienser i en blender, men avvakta med kakaosmör, kokosoljan, apelsinskal & kakaonibs. När avokadon är helt len & utan bitar så häll ner oljan i en tunn stråle & låt maskinen gå på låg varv. Tillsätt kakaonibs & apelsin zest, mixa klart. Kakaonibs ska blandas i moussen men inte gå sönder!

IMG_5448

Förvara moussen i kylen ( går utmärkt att göra en dag innan servering) Vid servering så dekorera moussen med hackade hasselnötter, granatäpplen & filéad apelsinklyftor.

IMG_5446

Det var mitt helg gott & smakade super!

Önskar er fint avslut på helgen // Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR