PAJ PÅ ÄPPLEN, LÖRDAGENS RAW FOOD!

Hej på er, hoppas ni har en fin Lördag? Idag sprakade solen ikapp med höstens alla fina färger, min goda paj passar perfekt ihop med hösten & skapar harmonin!

 

 

Paj hör hösten till!

En söt med äpplen eller en matig med skogens guld; kantareller gör iallafall mig lite gladare! Nu ser man tydligt att färgerna är i förändring där ute! Jag får direkt lust till tända ljus, filt, te & min hörna i soffan! Kan låta som en klyscha med ord men lika fullt helt sanna!

IMG_5687

RECEPT

 PAJ PÅ ÄPPLEN

BOTTEN (V+Raw +GF )

12 Portioner/ 15 cm form

  1. 2,5 dl pekannötter
  2. 1/2  msk lönnsirap
  3. 4 – 5 medjool dadlar
  4. 1/2 tsk kardemumma
  5. flingsalt

Mixa nötter grovt & tillsätt resten av ingredienserna, mixa till det går ihop & går att trycka ut till en botten.

 

FYLLNING

  1. 4 dl blötlagda cashewnötter
  2. 2 msk lönnsirap
  3. 1 kryddmått äppelcidervinäger
  4. 1 rött & gott äpple
  5. 1 tsk vaniljpulver
  6. 1/2 dl kokosolja ( smält i ett vattenbad)

Mixa allt förutom kokosoljan slät, beroende på hur stark maskin man har, kan man behöva tillsätta lite vatten eller mandelmjölk för att få den helt slät. Sen häller man den smälta kokosoljan i en stråle när maskinen går på låga varv.

 

TOPPING

  1. 1 stort rött äpple
  2. 1 krm malen ingefära
  3. 1 krm vaniljpulver
  4. 1 tsk kanel

Skär ett stort äpple i kuber, krydda med 1 krm malen ingefära , 1 krm vaniljpulver, 1 tsk kanel  blanda runt. Lägg på en plåt som är klädd med bakplåtspapper. Ställ i ugnen på 50 grader & luckan på glänt; låt stå i några timmar så de får en liten tillagad känsla! De ska inte vara torkade rakt igenom.

 

Olja in en form som mäter 15 – 18 cm med kokosolja & klipp ut ett bakplåtspapper som passar in i botten. Tryck ut nötbotten i formen. När det är gjort så mixar man fyllningen.

Häll fyllningen över botten, täck över & ställ i frysen i minst 8 timmar.

Gör de lätt torkade äpplena så länge.

När det är dags att servera pajen så ta fram den ca 40 – 60 minuter innan från frysen. Blanda äpplen, kanel & ca 1/2 msk lönnsirap lägg ut över pajen. strö slutligen på granatäpple!

IMG_5674

 

IMG_5690

En fin paj som har en fin balans i smakerna, kändes riktigt passande idag!

Hoppas ni har en ” så mycket bättre” afton // Tina

 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

2 Kommentarer

  1. Svara

    JOSEFINE ANDERSSON

    oktober 25, 2015

    Åh! Denna ska jag baka nu!
    Låter helt fantastisk. Tack för receptet :]

    • Svara

      Tina

      oktober 25, 2015

      Hej!Tack själv :)) Hoppas den smakar!

LÄMMA EN KOMMENTAR