Saffransbulle – Gluten & sockerfri

Saffransbulle är gott, det bara är så! Ja kanske inte alla är förtjusta i saffran men gillar man saffran så gillar man dessa! För men kan faktiskt göra dem på ett nytt vis, lite nyttigare. Tidigare i november så delade jag med mig av dessa lussebullar till Glutenfri matlust, Tidningen för den som söker en glutenfri kost. Idag så är det dagens ”saffrans” recept här på bloggen.

Saffransbulle som raw food

Jamen det fungerar ju utmärkt! Gott blir det som bara den & förträffligt trevligt till eftermiddags fikat.

lussebulle-9680


R
ecept!

RAW VEGAN SAFFRANSBULLE

 

 

 • 2 dl mandelmjöl  ( För riktig raw så gäller det att mixa egen mandelmjöl)
 • 1 dl havregryn ( urtekram glutenfria)
 • 1 dl cashewnötter ( mixa till mjöl)
 • 3 msk rissirap eller raw agave
 • 1 msk kallpressade kokosolja
 • 1 pkt saffran + 1 msk varmt vatten
 • 1 nypa salt
 • 1 msk mandelmjölk
 • 1/2 dl russin

 

 

Mixa mandel, havregryn & cashewnötter i en krydd/ kaffekvarn till ett mjöl innan man börjar!

Mixa mandelmjöl, Cashewmjöl & havremjöl några varv i matberedaren. Tillsätt sen kokosolja, mjölk, salt, agave & saffran som är upplöst i vatten. Mixa tills det går ihop & blir en deg. Sist så tillsätter man 1/2 dl russin som mixas in i degen. Russinen ska inte gå sönder utan bara repas lite lätt. Degen är blank & len när den är klar.

 

När degen är klar så lägg den på ett bakplåtspapper och knåda till den lite. Gör sen ca 12  – 10 små bollar som ska rullas till stänger. Gör en klassisk lussebulle & lägg på torkbricka/ bakplåtsklädd ugnsplåt.

Vill man ha russin att toppa med som dekoration så blötlägg dem gärna någon timme först.

Bullarna ska sen torkas till lite på 50 grader/ ugnsluckan på glänt eller i torkugn 42 grader. Låt de stå i ca 3 timmar.

lussebulle-9682

Njut av en urläcker lussebulle utan mejerier, gluten & vitt socker!

 

Trevlig 1:a advent på er // Tina

 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

3 Kommentarer

 1. Svara

  Cornelia

  december 17, 2015

  Hej! Du menar att de ska stå 3 timmar i ugnen på 50 grader? 🙂

  Mvh Cornelia

  • Svara

   Tina

   december 17, 2015

   Hej! Ja, ca 3 timmar med luckan på glänt för att det ska var ”Raw”. Känn på undersidan och när hela bullen har som en bakad yta är den klar! Alla ugnar är olika så känn dig fram. Den går ju mer eller mindre att ställa i kylen direkt om man vill. Det är en smak sak, men jag rekommenderar att låta den stå i ugn eller torkugn för bäst resultat// MVH Tina

LÄMMA EN KOMMENTAR