Pepparkaka & lingonchia – Raw food

Pepparkaka & lingonchia, dessutom raw! Det blir raw race här för att komma i stämning inför helgens avslutande raw food kurs! Peparkakskrydda är så gott & vill du göra din egen, hittar du den här

 

Pepparkaka i en annan form!

Ja varför inte testa en ny variant av pepparkaka! Den behöver ju inte vara som den traditionella!

 

IMG_6892 Pepparkaka & lingonchia  -  Raw food

Pepparkaka & lingongrottor ( V+GF+Raw)

ca 10 stycken

  • 2,5 dl mandelmjöl ( mixa egen för 100% raw eller använd färdig, dock ej raw)
  • 1,5 dl glutenfria havregryn ( mixa till ett fint mjöl)
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1,5 msk pepparkakskrydda
  • 2 msk mandelmjök
  • 2 msk kokosnektar
  • 3 msk kokossocker
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • nypa flngsalt

 

 

IMG_6897 Pepparkaka & lingonchia  -  Raw food

Börja med att smälta kokosoljan i vattenbad & tillsätt kokossocker, rör så att det löser upp. Tillsätt sen mjölk & pepparkakskrydda, rör så allt blandar sig. Mal gärna mandlar & havregryn i en kryddkvarn för att få den finmald! Lägg sen mjöl, salt, kokosnectar & de blöta ingredienserna i en matberedare. Låt maskinen arbeta tills degen går ihop! Ställ gärna kallt i kylen en stund.

IMG_6899 Pepparkaka & lingonchia  -  Raw food

Lingonchiasylt!

  • 1/2 msk chiafrön
  • 1 dl frysta tinade Lingon
  • 1 – 2 msk kokos socker

Mixa ihop allt till en sylt.
Arbeta lite med degen på ett bakplåtspapper & gör den spolformig, skär ca 10 – 12 bitar och rulla till en boll. Tryck med tummen i mitten på bollen. När det är gjort på alla bollar så klicka ut en liten klick sylt mitt på kakan.

IMG_6916

Nu lägger man kaka på torkbricka & låter stå i torkugn i ca 2 -3 timmar. Eller så lägger man dem på en ugnsplåt som är täckt med bakplåtspapper & ställer in ugnen på 50 grader & låter luckan stå på glänt lite.

IMG_6921-Redigera

Kakorna är klara när de har torkat till under. Jag hoppas få tillfälle att ta lite bilder på maten vi lagar på kursen nu i helgen att lägga upp på bloggen!

 

Trevlig kväll // Tina

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR