Recept på glutenfria kex som är så goda

Recept på glutenfria kex blir det här. De är verkligen goda & original receptet kommer från GF- glutenfri matglädje. Jag har gjort en liten modifiering för att det ska passa den som är vegan. Jag böt ut smör & mjölk mot alternativ. sockret ersatte jag med kokossocker.

Recept på Glutenfritt blir allt mer lätt tillgängligt

Idag har de flesta magasin & tidningar glutenfria recept som gör det lättare för den som måste eller vill leva glutenfritt!

IMG_7274

GLUTENFRIA KEX ( V+GF)

Sätt ugnen på 200°C

  • 75 gram ( 2 dl ) Urtekram/ semper glutenfria havregryn
  • 100 gram ( 2 dl ) Finax grova glutenfria mjölmix
  • 75 gram cocovit/ vegan smör
  • 3/4 dl mandelmjölk eller motsvarande annan växtmjölk
  • 2 msk kokosocker
  • 1 krm salt
  • någon nypa flingsalt

 

Lägg alla ingredienser i en matberedare & mixa snabbt ihop till en deg alternativt arbeta snabbt med händerna till en deg. Lägg degen mellan två bakplåtspapper & kavla ut till en 2 – 3 mm tunn platta. ta bort de övre bakplåtspapperet & skär ut fyrkantiga kex med kniv eller pizza skärare. Nagga kexen & smula fling salt på toppen. Grädda i mitten av ugnen i 15 – 18 minuter. Mot slutet passa hela tiden så de inte blir brända!

IMG_7252

Dessa var utmärkta att göra vegan vänliga & kokossocker tror jag även bidrog till den goda smaken.

Får man inte tag på cocovit ( vilket går utmärkt att baka med ) så gör man sitt eget smör eller så köper man ett mjölkfritt margarin. Hur som helst gör dessa kex!

De är perfekta att ha som kex / digestive botten till en glutenfri Cheesecake men uteslut då att toppa med flingsalt. Ett annat tips är att blanda i torkade örter i degen om man ska servera kexen till en ostbrika! Ja de går att variera i de oändliga.

Hoppas er Torsdag är bra // Tina

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR