NOODLES MED TOMATSÅS, RAW FOOD!

Noodles med tomatsås & dessutom raw food är inte dumt alls & fungerar utmärkt som lunch! Ny svarvade noodles, en sås, nöt parmesan & några bollar så står man sig gott hela eftermiddagen!

NOODLES MED SVARV, LÄCKERT GOTT & GLUTENFRITT!

Kan med andra ord inte bli mer perfekt!

IMG_7445-Redigera

TOMATSÅS ( Raw + V )

  • ca 8 torkade tomater blötlagda i en timme
  • 2 dadlar blötlagda i en timme
  • 2 färska tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten schalottenlök
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprika pulver
  • 1 /2 msk balsamvinäger ( är inte Raw)
  • 1 /2 msk pressad citron
  •  1/2  msk torkad herb de Provence
  • 2 msk god kallpressad olivolja
  • smaka av med salt & peppar
  • 2 – 4 msk vatten

Mixa alla ingredienser utom olivolja, salt & peppar, tillsätt några msk vatten. Såsen blir tjock och fluffig.

Häll över såsen i en skål, rör i olivolja, smaka av med salt & peppar. Svarva nudlar/ pasta på grönsaksvarv, min kommer från Vassaknivar. Hos dem ligger denna  ca 400 kr billigare än hos Renée Voltaire, Leilas Generalstor och Verner & Verner. Den är helt grym & känns riktigt proffsig! Jag har bytt upp mig från Westmark´s grönsaksvarv & det är verkligen en skillnad! Med ett så bra pris på Vassaknivar så känner jag att det verkligen blev en god investering!

Har man ingen svarv så går det ju att göra bandspagetti med en osthyvel eller mandolin!

Alla fantastiska maskiner är inte ett måste för matlagning, i fokus står alltid smaken!

 

Vegan Parmesan är inte raw, då näringsjäst inte räknas som raw. Vill man inte göra en större sats så kan man mixa; 1/2 msk näringsjäst, nypa flingsalt  med 2 msk cashewnötter, det ger en smakrik parmesan som går åt fort.

Jag väljer ändå att använda vissa ingredienser som inte är raw men är vanligt förekommande inom raw food matlagning!

Innan servering så blandar man ihop sås & pasta. Toppa med persilja eller basilika & parmesan. På bilden ser ni också mina bollar, recept kommer upp under helgen!

Pasta & såsen kan ju också ingå som ingrediens i en sallad. Det är det som gör raw food köket så kreativt & spännande, med alla möjligheter & alternativ!

Ha en fin kväll // Tina

 

 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR