Pasta, tomatsås & smakrika bönbollar

Pasta med smakrik tomatsås & goda bönbollar, delar jag med mig av idag! Det är rejäl mat som mättar hungriga magar!

pasta är gott – punkt

Jo jag är riktigt förtjust i pasta men äter det inte allt för ofta! Jag väljer i 1:a hand glutenfri pasta, men då & då så äter jag helt vanlig pasta också!

23032015-IMG_1706

RECEPT!

 

Börja med att göra tomaterna först!

Ta ca 10 – 12 Körsbärs tomater, halvera, salta, peppra & droppa på lite olivolja, rosta i 200 °c ugn i ca 20 -25 minuter

TOMATSÅS ( V )

  • 2 – 3 soltorkade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 röd & grön chilifrukt
  • 1 msk lantbuljong
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • några stänk med worcestersåsen
  • 1  lagerblad
  • ca 10 – 12 romantica tomater ( halvera, salta & peppra & droppa på lite olivolja, rosta i 200 °c ugn )
  • chilipulver
  • 1 tetra eko passerade tomater
  • 1 msk tomat purée
  • 1/2 msk sötning ( råsocker, björksocker )
  • 2,5 dl vatten

 

 

Hacka lök,vitlök & chilifrukter & sautera på medium värme.
Tillsätt efterhand resten av ingredienserna  & låt den koka ihop. Vid upplägg så blandar man i romantica tomaterna, färsk basilika, persilja & en matsked olivolja som extra smakhöjare.

 

23032015-IMG_1707

BÖNBOLLAR ( V + Gf )
  • 4 dl kokta Borlotti bönor ( fungerar också med kikärtor)
  • 1, 5 dl kokt hirs
  • 1 gullök
  • 1 vitlök solo
  • 1/ 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2  msk Balsamvinäger
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 dl rårismjöl eller havremjöl
  • 1 msk lantbuljong
  • 2  – 4 soltorkade tomater ( blötlägg en stund om de är torra)
  • 1/2 msk stark paprikapulver
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 tsk oregano
  • 3 msk näringsjäst

 

Börja med att steka lök & vitlök mjuk i kokosolja eller rapsolja. Tillsätt bönor, äppelcidervinäger & balsamvinäger. Vänd om några gånger i pannan & låt svalna något. Mixa allt i matberedare på pulsknappen några varv.

Mixa  pumpakärnor, soltorkad tomat & näringsjäst till ett grovt mjöl. Blanda bönfärsen
med frömixen & tillsätt övriga ingredienser. Blanda färsen ordentligt och smaka av med salt & peppar.
Färsen kan gärna stå och vila en liten stund.

Rulla sen bollar och rör ihop Olivolja & tamari i en djup tallrik. Rulla bollarna i oljeblandningen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 30 minuter på 200 grader. Vänd runt några gånger medan de gräddas.

23032015-IMG_1709
Pastan vänds ner i den varma såsen vänd runt & värm upp allt. Lägg upp på ett stort serveringsfat, toppa med bollar & färsk basilika. Avsluta med  Cashew parmesan.
Jag använder Sempers ekologiska Glutenfria rårispasta, i mitt tycke den godaste glutenfria pastan.
Receptet är glutenfritt & vegan!
Hej så länge // Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

5 Kommentarer

  1. Svara

    Catrin - theVeganista

    januari 27, 2016

    Åh vad gott, och vilka härliga bilder!! 🙂

    • Svara

      Tina

      januari 27, 2016

      Hej Catrin!

      Tack tack, blir jätte glad för snälla ord!

      Trevligt med vego februari :))

      Ha en fortsatt bra dag // Tina

  2. Svara

    Alexandra

    januari 27, 2016

    Å en sån fin blogg du har! Jag vill laga allt :)Är det du själv som gjort den fina bannern och de små ”knapparna”?

    • Svara

      Tina

      januari 27, 2016

      Hej Alexandra!

      Tack så glad jag blir! Min header & ikoner har http://www.annaritar.com (Anna Ileby) gjort, fantastisk illustratör!

      Kommer du vara med i februari/ vego :)) ?

      Ha en fin dag // Tina

      • Svara

        Alexandra

        januari 27, 2016

        Japp jag är med, ska bli spännande!! 🙂

LÄMMA EN KOMMENTAR