Taco fest med extra allt – två olika varianter

Hej, Lördag bjöd på Taco fest med extra allt! Vem gillar inte Taco; alla i princip gillar det. Det är trevligt med alla små skålar & fat som ramar in bordet. var & en gör sin egen taco utifrån sin egen önskning & smak. Hos oss gillar vi hetta & stark mat; så taco är vår mat kan man säga.

Taco fest gör alla glada

Idag valde jag att göra en med färs & en på filéer som jag strimlade. En spicy chili med bönor & färs serverade med majschips & grym cheddar på cashewnötter. Filéerna kryddade jag med fajitas kryddor. Vi hade alla klassiska tillbehör;  picklad rödlök, jalapeno, pico de gallo, ostsås med smak av cheddar & fräscha grönsaker.

 

IMG_7790

 

 

RECEPT FÄRS & BÖN CHILI ( GF )

 

  • 300 g soja färs
  • 1tetra svarta bönor
  • 1 vitlöksolo
  • 1 halv gullök
  • 1 röd chili
  • 1 msk tomat pure
  • 1påse färdig taco original  eller blanda egen
  • chipotle krydda/ pasta
  • 1/2 msk kakao
  • Lime zest + lite juice
  • färsk koriander & fin hackad chili att toppa med
  • salt
  • vatten

 

 

Fräs lök, chili & vitlök i olja på medium värme i några minuter. Tillsätt sen  tomatpuré & färsen & rör hela tiden. Nu ska taco kryddan i, blanda ordentligt & häll på ca två dl vatten. Rör igen & fortsätt med kakao & chipotle. Eventuellt häll på lite mer vatten & häll av bönorna ( skölj dem ej ) & rör ner dem i grytan. Låt det stå och puttra på spisen tills det är klart. Innan servering smaka av med salt , riv limskal över & pressa i lite juice.

 

Här hittar du recept på Cheddar sås.

 

Värm Nachochips ( mina köper jag på paradiset matmarknad,de är glutenfria & vegan) på 200°c i ugnen i några minuter, ha koll. Lägg sen upp dem på ett djupare fat som är täckt med smörgåspapper, skopa på quorn chili & klicka på osttsås. Toppa med jalapeno.

FAJITAS MED SOJA FILEÉR!

  • 4 – 5 halvtinade  Soja filéer
  • ca 1 msk fajitas krydda
  • 1 tsk tamari
  • saften av en 1/2 pressad lime + skal
  • 1 vitlöksolo
  • 2 msk rapsolja

 

Börja med strimla de halvtinade filéerna & rör i hop marinaden; låt sen det marinera i någon timme minst. Strimla  en halv gullök & hacka en röd chili. Värm upp ett stekkärl & lägg i marinaden med filéerna, lök & chili, rör hela tiden runt. Låt allt fräsa på ordentligt dra sen ner värmen, det ska sen eftersteka på lägre värme i ca 6 – 8 minuter.

 

Värm majstortillia på 150°c i ugnen & lägg sen på filéer, pico de gallo, avokado, majs, picklad rödlök, toppa med hackad röd chili & koriander.

 

Jag gjorde klart en del på serveringsfat och serverade sen extra chips, tortilla, grönsaker, ostsås, bön & färs chili & fajitas strimlor vid bordet för den som ville äta mer.

 

 

 

Ha en fin fortsatt helg // Tina

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR