Mangopaj som Söndagsfika – Raw vegan

Magopaj får avrunda veckan!

Mangopaj känns som en fin avrundning av veckan Den är lätt att göra, glutenfri & utan vitt raffinerat socker! Om man byter ut mandelmjöl mot hela mandlar & maler till eget mjöl så är den också Raw. Vi går direkt på recept.

02052015-IMG_2781 Mangopaj som Söndagsfika - Raw vegan

Fyllning ( V+GF+Raw)

1,5 dl mandelmjöl
2,5 dl mango ( fryst tinad eller motsvarande färsk)
1 mogen banan
2 mjuka medjool dadlar
1 msk kokosolja
1 tsk kardemumma malen
1-2 msk mandelmjölk
1 tsk vaniljpulver

 

Mixa dadlar och mjölk slät, tillsätt sen resterande ingredienser och mixa till en helt slät kräm. Ställ kallt.
När man inte har blötlagt nötter till fyllningen så fungerar färdigt mandelmjöl perfekt.

 

02052015-IMG_2797 Mangopaj som Söndagsfika - Raw vegan

Botten

2 dl mandlar
1,5 dl riven kokos
8 medjool dadla
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk kokosolja.

 

Mixa mandlar grovt, tillsätt kokos & mixa till ett mjöl med crunch. Tillsätt dadlar, vaniljpulver & kokosolja.
Smörj en form, ca 15 cm med kokosolja, lägg ett bakplåtspapper i botten. Tryck ut massan jämt & häll fyllningen i skalet. Lägg i frysen över natten eller 4-6 timmar. Ta fram och tina långsamt i kylen innan servering.

02052015-IMG_2768

Topping

1 msk riven kokos
1 bit torkad mango
Mango i bitar ( fryst tinad) Jag köper super fin mango på Ekodirekt
frystorkad hallon

Mixa i en kryddmixer kokos & den torkade mangon till ett pulver. Lägg mango på fyllningen & pudra över kokos / mango pulvret. Slutligen strö på lite frystorkad hallon.

Självklart så kan man toppa helt fritt med vad man har hemma & tycker om. Eftersom den här är gjord på mandelmjöl & inte med blötlagda nötter så kan man ju göra den relativt snabbt. Den måste bara stå inne i frysen över dagen. Ta ut den ca 40 minuter innan servering & låt den stå i rumstemperatur. Sen är det bara toppa & servera.

Har man tid så flytta pajen från frysen till kylen och och tina några timmar innan servering.

02052015-IMG_2796

Jag tycker att det är bra att ha en ”Snabb kaka” att ta till när man får oväntat besök! Förvisso behöver den sina timmar i frysen, men om man har dagen på sig, så blir den perfekt!

 

Receptet är glutenfritt, vegan & utan raffinerat vitt socker! Den blir lätt raw om man gör eget mandelmjöl!

 

Ha en fin fortsättning på Söndag // Tina

 

 

 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR