Aduki & chokladbollar till mellanmål

Aduki & chokladbollar till mellanmål, som går på ett kick att göra.

Chokladbollar och bönor gör sig alldeles utmärkt ihop! Jag lovade ju ett bonus recept på bönbollar. I går var det fullt upp, det blev ingen tid till att lägga upp recept! Det var också 1:a dagen för mig med näringslära på Medborgarskolan med fantastiska Ulrika Hoffer ( Råsmart, Smarta sötsaker osv osv ) Jag gick ju på Raw food kursen hos henne i höstas, så det känns extra roligt att få ta del av hennes kunskapa igen.

IMG_8140

ADUKI & CHOKLADBOLLAR ( V+GF)

 

ca 16 stycken

  • 2 dl havregryn ( urtekram glutenfria)
  • 2 dl kokta adukibönor
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 2 kokossocker
  • 8 – 10 dadlar
  • nypa flingsalt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk kakaopulver
  • eventuellt 1 msk växtmjölk

 

Lägg alla ingredienser i matberedaren och mixa tills allt går ihop! skopa upp smet med en matsked och rulla till en boll. Rulla sedan i kokosflingor.

 

Förvara i kylskåp.

Dessa är glutenfria, vegan och utan vitt raffinerat socker.

Fin fortsättning på dagen// Tina

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

2 Kommentarer

  1. Svara

    Linda

    april 23, 2016

    Ohh jag har nu testat dessa, med lite modifieringar! Blev såå goda!
    Tänk att man kan göra så goda bollar med bönor som bas 🙂

    • Svara

      Tina

      april 24, 2016

      Hej Linda!

      Ja, visst är bönor grymma, nyttiga & mångsidiga! Jag skulle inte kunna överleva utan bönor av alla de slag:))
      Ha en fin Söndag// Tina

LÄMMA EN KOMMENTAR