Våfflor livets goda – vegan & glutenfria

Våfflor, Ja Våfflor på självaste Våffeldagen! Är nästan ett måste eller vad säger ni? Självklart bjuder jag på mitt favorit recept.

Våfflor är lika goda glutenfria

25032015-IMG_1767

Nu till mina våfflor………

 

Receptet är så bra och fungerar utmärkt att också göra pannkakor på!

25032015-IMG_1768

RECEPT ( V+ GF )

 

  • 4 msk blötlagd helt bovete ( minst 30 minuter )
  • 2 dl växtmjölk ( mandelmjölk
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1 msk kokos socker
  • 2 tsk vanilj pulver
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1,5 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 dl fullkornsråris mjöl ( Urtekram)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver

 

Börja med att skölja bovetet ordentligt & lägg i en blender, häll på smält kokosolja, mjölken & vatten. Blanda alla torra ingredienser förutom bakpulver och vänd ner i mixern.

Mixa tills det är en helt slät smet. Tillsätt sist bakpulver och
mixa några sekunder till. Häll över smeten i en bunke & låt svälla i 10 minuter.
25032015-IMG_1756

Smeten ger ca 7 st våfflor & mellan varje eller varannan gräddning så är det bra att olja lite i järnet
innan man skopar på mer smet.
Om smeten blir väldigt tjock undertiden så tillsätt lite mer vatten.

CASHEW KRÄM ( Raw + V )

  • 2 dl blötlagda cashewnötter
  • 1 liten mogen banan
  • 2 msk Urtekram osötade äppelmos
  • 1/2 dl växtmjölk
  • nypa salt

 

 

Mixa till en slät kräm & kyl den till servering.

Mixa sen ca 2 msk kokosflingor till ett mjöl som man pudrar över våfflorna.
Servera med valfri frukt & njut av goda frasiga våfflor.

25032015-IMG_1769

Ha en skön fortsättning på Långfredagen!

Syns snart// Tina

 

LÄMMA EN KOMMENTAR