Chokladglass på pinne, raw food

Chokladglass på pinne i 40 °c värme, ja det fungerar det med.

Chokladglass som ska fotas för att läggas upp på bloggen är bara det en konst, men här har jag också värmen att tänka på!

Hur har ni det i semestertider? Här är det lite dålig uppdatering, så medveten om det! Stavas semester, men min plan är att få igång uppdateringarna i ett jämnt flöde efter helgen! För mig är bloggen avkopplande & något jag gärna pysslar med. I dag bjuder jag i iallafall på min glasspinne; den som gör MAGNUM lite överflödig!

Glass är godast när man gör den själv

Oftast iallafall! Jag var ingen glassmänniska som liten. Tyckte alltid det var för kallt & det kunde aldrig bli en fullt ut fulländad dessert för mig! Men så någonstans på vägen, växlade det & idag så har glass blivit lite av en last.

 

IMG_9353-2

RECEPT 6 ST ( V + GF+ RAW )

 

 

  • 2.5 cashewnötter blötlagda 4 h
  • 5 dadlar ( ICA eko )
  • 1 msk macapulver
  • 1 msk solroslecitin ( kan uteslutas, ger fyllighet & krämigt )
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 2 msk kokossocker
  • 2 msk raw kakaopulver
  • ca 1 dl vatten
  • 2 msk kokosolja ( varsamt smält i vattenbad)
  • 20 gram kakaosmör ( varsamt smält i vattenbad )
  • rejäl nypa flingsalt

 

Lägg samtliga ingredienser förutom kakaosmör & kokosolja i en mixer/ matberedare. Mixa ordentligt & skarpa ner från kanterna emellanåt.

Tillsätt sedan kokosolja/ kakaosmör och blanda om ordentligt. Det ska bli helt klumpfri & slät.

Fyll en spritser med glass smeten & fyll upp 6 glassformar med smeten.

Ställ i frysen minst 8 timmar eller över natten.

 

IMG_9381

 

TOPPING

 

  • 20 gram kakaosmör
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 1 msk rissirap
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • nypa flingsalt
  • 1 msk raw kakaopulver
  • en näve hasselnötter

 

Smält kakaosmör i vattenbad på spisen & rör sen i kokosolja ( min är konstant i smält tillstånd pgr av värmen här ). Blanda ner resterande ingredienser & rör en liten stund.

Ta fram glasspinnar & hacka nötterna. Sätt på kranen och skölj lätt på glassformarna, det gör att glassarna släpper lättare från formen.

Skopa på smält choklad på glasspinnarna & strössla på nötter. Efter hand de blir klara, lägg in dem i frysen igen på ett bakplåtspapper. Låt den ligga i frysen ca 10 minuter innan servering.

 

 

 

Hur ser era glassvanor ut & vad faller er i smaken?

Nu önskar jag er en trevlig helg // Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

3 Kommentarer

  1. Svara

    Sylwia | Vibrant Food Stories

    juli 9, 2016

    Jag kunde leva på glass som liten!! Haha, nu är jag mycket mer kräsen och tycker också den hemma gjorda är oftast godast!!

    Så snyggt det är hos dig nu!! Känns så fint och fräscht med ny design! Fint gjort 🙂 jag har dåligt med internet här i Frankrike och inte kunnat uppdatera :/ Imorgon kväll ankommer vi till södra Frankrike och hänger i Cannes och omnejd i 1 vecka, då ska det lagas och fotas! Hoppas du har haft det toppen <3

    • Svara

      Tina

      juli 10, 2016

      Hej sylwia!

      Du verkar ha en kanon semester & spännande tid framför dig!
      Tack, ja det känns roligt att förnya & din var den som inspirerade mig;))
      Kram Ha det gott// Tina

LÄMMA EN KOMMENTAR