CHEESECAKE #ZESPRIGREENKIWIFRUIT

Oj oj vad detta blev gott! Cheesecake med krämig limefyllning, frisk kiwisås, toppad med mango & kiwi! En spännande botten med crunch på mandel, kokos, gojibär & ananas! kan inte bli annat än bra!

Cheesecake har man ju gjort några hundra gånger nu!

Och jag tror jag aldrig tröttnar. För mig är en cheesecake något jag mixar ihop på nötter, frukt & bär. Kryddor & så naturlig sötning som möjligt.

namnlost-9890

 

 

Cheesecake ( V+GF+Raw)

12 portioner / 15 cm form

Denna görs med fördel en dag i förväg

 

Fyllning

 

  • 3 dl blötlagda cashewnötter 4 – 6 timmar
  • 1/2 dl rissirap
  • 1/2 dl smält ( vattenbad )  kallpressad kokosolja
  • skal från 1 lime
  • saft från 1/2 lime
  • nypa flingsalt

 

 

Skölj nötterna ordentligt & lägg i en mixer. Lägg i resterande ingredienser men uteslut kokosoljan. Mixa slät & tillsätt kokosoljan & mixa in den i fyllningen. ställ kallt.

 

 

Botten

 

  • 1,5 dl mandel
  • 1, 5 dl kokosflingor
  • 1 msk torkad mjuk ananas
  • 2 msk blötlagda gojibär
  • 1 msk kokosolja
  • 1/2 msk rissirap
  • 1, 5 msk vatten
  • nypa flingsalt

 

Lägg samtliga ingredienser i en matberedare & mixa tills det går i hop. smörj en form med löstagbar kant med kokosolja & täck botten med bakplåtspapper som du formklippt. Tryck ut nötbotten i botten på formen & klappa jämn. Fyll på med limefyllning & ställ kallt. Minst ett par timmar & gärna över natten.

 

Kiwisås!

  • 1 kiwi
  • 1 kapsyl vaniljextrakt
  • 1 msk agave/ rissirap

skala, skär i kuber & mixa kiwin slät. Sila och passera kiwi genom en sil. Rör i vaniljextrakt & sötning.

 

Topping: 1 kiwi & 1/2 mango skurna i bitar

 

Ta fram kakan & och skeda på kiwisås. Strössla på med frukten & ringla över resterande sås.

namnlost-9866

 

Nu ska ni inte tro att jag inte ägnar min tid åt något annat än att baka desserter & sen äta upp allt! Nej inte på långa vägar. Men nu föll det sig så att det har blivit många desserter den senaste tiden!

Hej så länge // Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR