Vegme tacofärs blev pizza lunch – vegan & glutenfri

Vegme tacofärs var perfekt på min glutenfria pizza som jag gjorde till lunch idag. Färsen är riktigt god & bra, kommer definitivt att fortsätta köpa den. En klar vinnare bland vegofärs alternativen. Oftast finhackar jag champinjoner eller mixar valnötter till färs. Men denna hade jag i kylen tillsammans med andra snabba ingredienser som gjorde att jag kunde ha en pizza klar på ca 20 minuter. Yes för FAST Fooood!

Vegme är den nya tidens färs

Jag testlagar mat för fullt just nu & har min dotter hemma som är sjuk, därför behövdes det snabb mat att ställa på bordet.

Det var verkligen toppen att ha färdigt i kylen

Halva förpackningen blev pizza till lunch & resten taco i salladsblad på kvällen. Min man norpade lite & tyckte det var  jättegod smak  på färsen. Jag tror den kommer fungera även för den som har lite svårt att slita sig från sin traditionella köttfärs.

vegmepizza-0364
veegmepizza-0362

 

Vad låg mer i kylen & väntade

Min bästa närbutik,  Ekodirekt, ja en hel butik med bara ekologiska livsmedel som jag gärna tar en vända till var & varannan dag. Sist fick jag med mig hem en ny vegan ost som blev perfekt på pizzan. Påminner lite som parmesan i smaken & det är ingen soja i den.

vegme-tacofars-blev-pizza-0376

 

MER ATT GÖRA SNABB PIZZA PÅ  ( V+ Gf)

 • färdig pizza deg
 • jalapenos
 • majs
 • körsbärstomater
 • avokado
 • persilja eller koriander
 • skal från lime
 • tomatsås, Garants salsa con chipotle + tomatkross

Tomatsåsen gjorde jag genom att mixa ca 1 dl tomatkross med några msk salsa, oregano, svartpeppar/ flingsalt & 1 msk olivolja.

 

 

popbakery-glutenfri-pizzadeg

Denna pizzadeg låg också i kylen, glutenfri & vegetabilisk ( kan dock innehålla spår av mjölk & ägg )

Gräddade pizzan enligt förpackningen, både jag & min dotter tyckte det blev riktigt gott.

 

Vill man var 100 % säker på helt vegan så rekommenderar jag denna glutenfria pizzadeg För övrigt så delar jag med mig av en veckas middagstips i senaste numret av Djurens rätt’s medlemstidning, där är den pizzan fredagstipset.

 

veegmepizza-0374

Imorgon, 25/11 är det sista dagen att lämna in sitt bidrag till månadens gröna. Dessutom är tävlingen ( fyra årstider i vegoköket ) avslutad, två vinnare kommer att utses & få varsitt ex av boken!

Sugen på mer pizza!

Lahmacun, Turkisk pizza

Hej så länge // Tina

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

2 Kommentarer

 1. Svara

  Sylwia | Vibrant Food Stories

  november 24, 2016

  Skulle precis lägga mig och så läser jag här om en god pizza..man blir hungrig ju! 🙂
  Kul med nya alternativ till vegofärs. Om du gillar den så vet jag att jag kommer gilla den också 😉 Vi är rätt kräsna 😉
  Kram! S.

  • Svara

   Tina

   november 25, 2016

   Vilka nattugglor vi är….

   Borde ju sova;))

   Ja den var faktiskt god!
   // kram Tina

LÄMMA EN KOMMENTAR