Cupcakes med fin frosting – Raw food

Cupcakes med saffrans toppad med härlig frosting. Något att bryta av med istället för lussebullar i dess juliga tider! Kryddor hör ju julen till, varma omslutande kryddor som fungerar om och om igen i både maten som serveras & de söta som kommer som avslutning.

Cupcakes i raw version

Ja det blir hur gott som helst! Jag är tokig i saffran, plockar gärna fram saffranets fina smak med söta element  men lika gärna med lite hetta.

Månadens gröna har nu fått ett nytt tema & en ny värd! Just kryddornas magi handlar detta månadens tema om! In till Nellie på Min vardagshälsa & läs mer!

Tillbaka till mina cupcakes & recept!

cupcakes-med-fin-frosting-raw-food-9640

SAFFRANSBULLAR ( RAW+GF +V )

 

9 st

  • 2 dl mandelmjöl* ( färdig är ej raw )
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl glutenfria havregryn ( Urtekram grova havregryn)
  • 3 msk rissirap
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 1 fpk saffran + 1 msk varmt vatten
  • 1 msk mandelmjölk eller vatten
  • 1- 2  msk kokospalmsocker
  • en nypa flingsalt

 

Blanda saffran med 1 msk varmt vatten & ställ åt sidan. Mal cashewnötter & havregryn fint i en kaffekvarn eller liknande. Lägg mandelmjöl tillsammans med havre & cashewmjöl i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser  låt maskinen arbeta tills det är en deg som håller ihop. Flytta över degen på ett bakplåtspapper & arbeta degen lite för hand. Rulla en spole & skär 9 jämna bitar av degen. Forma alla bitarna till Cupcakes & sätt i mini cupcakes formar.

Lägg bullarna på en torkbricka eller på ett bakplåt som är täckt med bakplåtspapper. Ställ in plåten med bullarna i vanlig ugn på lägsta ( 50°C) med luckan på glänt eller i torkugn på 42 °C i ett par timmar.

*Mandelmjöl går bra att köpa färdig, men är ej raw. Väljer man att mala/ mixa mandelmjöl själv så ska den vara finalen & sedan siktad.

 

FROSTING TILL CUPECAKES ( RAW – V-GF )

  • 1 dl cashew
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 2 tsk ros vatten
  • 1/2  tsk vaniljextrakt
  • 1,5 msk kokosolja
  • 1,5 msk kokossmör
  • 2 msk rissirap
  • nypa flingsalt

 

Mixa cashewnötter, vatten, sötning & kryddor helt slät ( den är ringning) Smält kokosolja & kokossmör i ett vattenbad på låg värme. Häll ner olja/ smör i mixern & mixa klart. flytta över i en frystålig form och ställ in i frysen i ca 1,5 timmar. Ta fram och rör runt några varv. Flytta formen till kylskåp i ca 8 – 10 timmar.

Fyll fyllningen i en spritspåse med stjärntyll & spritsa alla cupecakes. Dekorera med lingon. granatäpple eller vinbär.

Gör nu dessa till 3:e advent!

 

Hoppas ni alla har en bra start på veckan // Tina

 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR