Grönare januari – haka på vegan utmaningen

Grönare & plånboks vänlig Januari känns som en smart idé eller vad säger ni! Möjligheternas månad som lovar förnyelse & eventuellt omstart.

Du väljer själv men jag väljer förnyelse & att fortsätta stärka det jag redan har påbörjat.

Grönare kan vi alla bli

Januari är månaden när många känner av Decembers utsvävningar både i plånboken & runt midjan. Det är en månad som med fördel kan vara helt grön. Genom att välja en grön månad så kommer kroppen att få tid att stärka sig & du kommer känna dig lättare av bara farten. Grön mat är även plånboks vänlig, så här talar vi dubbel glädje.

Jag kommer vara med i Mattias Kristiansson & Matmagasinet VEGO s stora utmaning Vegan i 21 dagar. Jag tycker självklart att du också ska vara med! Börja med att  gå med i gruppen på Facebook så missar du ingeting!

Men vad kan vi göra idag?

Vi kan börja med en grön om dagen!

Grönare i glaset gör magen glad!

Det finns inget som är så välgörande som en rivig grön juice! Ingefära & lime/ citron sätter igång hela mitt system. Det är min 1:a hjälpen åtgärd när jag känner mig i obalans & kroppen skriker efter en kick.

Det behöver inte vara krångligt eller svårt

Har man en slow juicer fantastiskt, en juicecentrifug så är det perfekt! Men den gröna behöver inte stå och falla med avsaknad av maskin. En mixer & finmaskig trådsil fixar också en just juice.

Till frukost idag så gjorde jag shots till familjen!

Recept:

GRÖN SHOTS MED STING

6 st

 • 2 st eko äpplen
 • 1 stjälk selleri
 • 1/2 påse baby spenat
 • ca 1,5 cm färsk ingefära
 • 1/2 eko gurka
 • 1 skalad liten citron eller lime

Jag kör samtliga grönsaker & frukt i min centrifug! Dela på äpplet & lägg spenaten i mellan två delar, så går det lättare att göra juice av spenaten.

Eller så kör man allt i en mixer & valfritt silar i en finmaskig sil.

Just nu önskar jag er en god grön fortsättning på slutet av detta år!

Hej så länge // Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

2 Kommentarer

 1. Svara

  Maria Björkman

  december 28, 2016

  Bra idé Tina, jag följer gärna med i utmaningen även om jag kanske inte praktiserar det fullt ut. Men jag vill görna löra mig mer om vegansk mat, därför passar det bra! Dock undrar jag vad det finns för tips för mig och andra som är allergiska mot stenfrukt (äpplen, päron, aprikoser, nektariner, körsbär etc)? I din shot t ex, vad kan ersätta äpplet tycker du?

  • Svara

   Tina

   december 28, 2016

   Hej Maria!

   Självklart kan du byta ut äpple, päron osv mot något annat! Både frysta ärtor & broccoli blir toppen i en juice/ smoothie. Med ärtor så kan man ju göra en smoothie med alla mina ingredienser, men byta ut äpple mot ärtor & eventuellt lite avokado! Broccoli kan man ju köra i en centrifug. Man kan egentligen göra juice/ smoothie på vad som passar en bäst!

   Gott nytt år// Tina

LÄMMA EN KOMMENTAR