Raw – beet burgare till fredagsmiddag

Raw – betsburgare en middag värd att lägga lite tid på. Ja, nu har det blivit lite ljusare & då känns det genast mer angeläget med lite lättare mat.

Recept:

RAW – BETSBURGARE ( Raw-V+ Gf )

5 st

 

    • 2 rödbetor, ska bli ca 3 dl mixat till gryn.
    • 1,5 msk chiamjöl  ( Risenta har precis lanserat  Chiamjöl, finns på alla Ica)
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hackad persilja
    • 1 msk pressad citron
    • svartpeppar
    • Himalaya salt, tänk på att när man torkar så koncentreras smakerna

     

    Kör de skalade rödbetorna i matberedare till de är finfördelade till gryn. Tillsätt persilja, valnötter & citron, kör så att valnötterna blir finfördelade, tillsätt slutligen 1,5 msk Chiamjöl. Låt maskinen köra  några varv till. Det ska hålla ihop & vara lätt att forma till biffar.

    Smaka av med salt/ peppar och forma biffar. Lägg biffarna på torkbricka för torkugn eller på ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.

    Biffarna ska stå inne i ca 2 – 2,5 timmar i torkugn & i vanlig ugn på 50 grader med luckan på glänt i ca 1,5 – 2 timmar. Vänd på burgarna efter halva tiden.

 

MYNTADRESSING ( V+Raw )

 

  • 2 dl blötlagda cashewnötter minst 4 timmar
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • saft från 1/2 citron + skal från hela
  • ca 1 dl vatten
  • himalaya salt
  • ett drag på peppar kvarn
  • en nypa mynta blad

 

Mixa alla ingredienser i en mixer ( gärna höghastighet ) smaka av med salt.

 

TILLBEHÖR:

rödkålsblad
syrad rödkål ( Tistelvind om man köper egen) 
grönkål, repa av bladen från stjälken
tunt skivad päron
krasse

 

Lägg ett rödkålsblad på ett fat & grunda med syrad rödkål & grönkål ( bladen minus stjälk )fortsätt med päron, burgaren, dressing & krasse.
Burgaren förvaras i kylen & går att värma lite i torkung ( 42°C)  eller vanlig ugn (50°C ) i ca 30 minuter innan man äter.
Ni måste helt enkelt testa detta! Man behöver absolut inte vara 100 % raw food för att njuta av detta!
Ha en fin fortsatt kväll// Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR