Juice som man pressar själv är gott & nyttigt

Juice på färska grönsaker & frukter är ingen dum idé att föra in i sin dagliga rutin. Jag föredrar den man pressar själv. Man kan juicepressa eller köra grönsaker & frukter i sin juicecentrifug. Med råcentrifug går det fort & smidigt. Jag väljer uteslutande ekologiska grönsaker & frukter för att det ska bli den boost jag vill att det ska vara.

Juice med sting

Jag föredrar att ha lite sting i min juice & vill att den väcker mig till liv! Färsk ingefära, chili & gurkmeja är vanliga ingredienser jag stoppar i en juice.

Grön ”VÄCK MIG UPP” dryck hittar ni här!

En annan goding som verkligen ger energi så här på vintern, är detta recepten som var med i Juicelådan jag beställde från Årstiderna för ett tag sedan.

Recept:

FRESH ‘N’ FUNKY

 

 • 1 knivsudd röd färsk chili ( mer om du är vill ha mer hetta )
 • 100 gram gulbeta
 • 125 gram morötter
 • 250 gram apelsiner ( skala bort skal )
 • 10 – 15 ca gram färsk gurkmeja

Kör allt i en juicecetrifug, häll upp i glas & njut!

Nu börjar sportlovsveckorna och då gäller det att ha några goda & nyttiga mellanmål till hands! Jag tänkte ta mig tid att göra några goda alternativ & kommer givetvis lägga upp lite förslag här!

Ha en fin dag// Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

2 Kommentarer

 1. Svara

  Aino

  februari 21, 2017

  Hej
  Undrar om du har tips på vad för apparat (alltså juicemaskin) en nybörjare borde skaffa. Vill inte öka på maskinparken i köket egentligen och står idag utan matberedare (vilket jag måste införskaffa) men funderar på om det finns någon pålitlig maskin som kanske kan göra ”allt” – hacka, riva, blanda stora som små degar, juica, blanda..? Idag står vi med en hushållsassistent till brödbakning, elvisp och stavmixer.

  Tack för en inspirerande sida!

LÄMMA EN KOMMENTAR