Workshop med Diadonna

Hej, äntligen fredag & nu har vi en hel helg framför oss! Igår var jag på en work shop på Mercedes pop up store i Stockholm. Det var  Diana aka diadonna som höll i ett food – styling event med fokus på Instagram kontra matbilder.

Workshop, mat & bilder för Instagram

Diana arbetar på heltid som food stylist, receptkreatör & fotograf. En flitigt anlitad profil med allt från stora kunder till mindre företag på uppgång! Hon är även bloggare på livsstilsmagasinet Femina! Allt startade på Instagram för si så där 4 år sedan! Självlärd med fingertoppskänsla förtrollar hon med sina bilder! Att hon dessutom var en fantastisk föreläsare med självdistans & humor, hade helt gått mig förbi!

Ett fullsatt mercedes

Dianas work shop hade lockat till sig ett fullsatt Mercedes i deras pop up store i Stockholm. Efter föreläsningen var det dags att praktiskt öva på komposition, styling & att fota bilder till Instagram med mobilen.

SOJABOWL STYLAT FÖR INSTAGRAM!

Vi fick göra vår egen tolkning med hjälp av den rekvisita hon dukat upp.

MIN SOJABOWL

En planti ” soja” yoghurt  med smak av blåbär! Blåbär, drakfrukt, kokoschips, nigellafrön, chiafrön….ja å en och annan ätlig blomma också!

En servett mjukar upp, ger en känsla av liv & döljer skavanker i underlaget. Använd alltid udda tal med föremål som skålar & fat! Frön, nötter, blommor fyller ut & bidrar med struktur. Skrynkligt smörpapper mellan två udda fat …….

Dianas ord & vill du se mer av hennes tips så rekommenderar jag hennes matstyling på Söndagar!

 

MER FRUKOST…

Frukost är för vissa dagens viktigaste mål! För mig är frukost både trevligt & viktigt. Men i perioder när jag är stressad,  hoppar jag över frukost & förlägger dagens 1:a mål lite senare under dagen! Allt för att undvika den negativa effekt stress i kombination med att äta mat har på mig!

Hur är det med frukost, äter ni frukost & är det ett viktigt mål för er?

Här kommer några goda förslag på frukost som jag gärna äter!

 

 1. GRÖTFRUKOST
 2. BOVETEGRANOLA
 3. CASHEWYOGHURT
 4. YOCONUT, KOKOSYOGHURT

 

Följ mig gärna på Instagram & Facebook.

Hej så länge// Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

7 Kommentarer

 1. Svara

  Jessica Sundberg

  mars 20, 2017

  Verkligen vackra bilder du tar!

  • Svara

   Tina

   mars 20, 2017

   Hej!

   Tack vad roligt att höra & glad jag blir// Tina

 2. Svara

  Regina Rojas

  mars 20, 2017

  Hej Tina! Jag håller med om att frukosten är dagens viktigaste mål. Jag varierar min frukost beroende på årstid, om jag tränar före frukost osv., för att jag längtar efter något gott, beroende på hur mycket tid jag har osv.
  Kalla årstider längtar jag efter något varmt och då blir det oftast gröt på havregryn som går snabbast men även på andra grynsorter som quinoa, bovete, hirs, ugnsbakad, kokt i växtmjölk osv.
  Varmare årstider brukar jag variera med allt från overnight Oats till chiapuddingar, smoothiebowls, växtbaserade yoghurt osv. Jag gör också egen yoghurt på cashewnötter och på tofu som jag mixar och smaksätter själv.
  Under sömmarna brukar jag också äta mer raw och då blir det en del smoothisar, raw bovetegröt, raw knäcke som jag kan äta med avokado, groddar osv.
  På helgerna när jag har mer tid kan jag lyxa till det ordentligt och då kan jag fixa bananpannkakor, shakshuka, äggröra eller goda omeletter som jag toppar med något gott. Till det äter jag oftast bröd som jag bakar själv men kan också köpa bröd från något gott bageri som finns där jag bor i Enskede.

  Just nu har jag en period där jag gör smoothie och äter en smörgås med avokado och ägg och groddar. Håller mig mätt till lunch.

  • Svara

   Tina

   mars 20, 2017

   Hej Regina!

   Det var låter som du sitter inne med en massa goda & nyttiga frukostar!
   Jag tror allt jag får bjuda in mig på en frukost hos dig någon dag;))
   <3 Tina

 3. Svara

  Mirjam Therese

  mars 21, 2017

  Alltså wow vilken workshop! Önskar verkligen att jag varit där! Frukost är utan tvekan oumbärligt för mig nu för tiden, jag klarar mig inte utan det 😛

  • Svara

   Tina

   mars 22, 2017

   HEJ!

   Ja det var verkligen roligt & vi får hoppas Diana / Diadonna gör fler sådana!
   Tummen upp för frukost!
   Ha en fin dag// TINA

LÄMMA EN KOMMENTAR