Samlingsinlägg för Månadens gröna

Hej på er! Hoppas ni har haft en underbar morgon, firar mamma & njutit av  frukost. Jag hoppas ni  nu är redo att ta del av ett härligt samlingsinlägg från Månadens Gröna med sparris som huvudråvara!

 

Sparris knoppar lagom till värmen gör entré

Nu hade vi lite tok med vädret inledande med både våren & försommaren. Sparrisskörden var hotad & visst undrade vi om det verkligen skulle bli någon sommar eller sol över huvudtaget. Men så helt plötsligt har  häcken knoppat & gräset växlat till grönt. Utemöblerna plockas fram & späda primörer byter plats med de grövre vintergrönsakerna på grönsaksavdelningen.

Med det sagt så vänder vi fokus till sparris & tar en titt på vad alla fina matvänner har bjudit på för gott denna månaden.

 

Först ut så bjuder Wilda från REAKTIONISTA på gratinerad sparris med fetaoströra & valnötsallad

Nästa bidrag kommer från vår nya månadsvärd  Sandra / sandras matkrypin.

Vi hoppar raskt vidare till nästa sparris kreation som är ett litet konstverk bara att titta på. Annelie från Blomster & bakverk och förra månadens värd på MG.

Från Vasa i Finland så hittar vi Malin som bjuder på bakad potatis fylld med Sparris toppad  med hemlagad hollandaise.

Från vår värd Lovisa/ Polichinelle så bjöds det på krämig pasta med sparris.

 

Vår egen månadsvärd Nellie  från Min vardagshälsa lagade till en sparrisrisotto med krisp.

Från Instagram så kom det också in bidrag.

Isabel bakade fina veganska matmuffins.

 Karin från Karinskakbak levererade en pasta med sparris & halloumi.

(Chick)peas and understanding bjöd på krämig vegansk paj med sparris.

Scandinavian Wellness lät oss ta del av hennes sparrissallad med chevré.

Från Millas hälsoblogg så kom det en sparrislåda

 

Ännu en värd; Julia från Tuvessonsakan som bjuder på flatbreads pizza med sparris.

Isabel från Tastebycelebration.com har gjort en förrätt med nypotatis, sparris & schalottensås.

Nicklas kokbok / Åsa är också en av oss värdar. Hon bjöd på en mjölk & glutenfri sparrispaj.

Marias matblogg bidrar med grillad med sparris med Chèvre.

 

Slutligen, nästa månad i Juni tar Annie över & kommer presentera sitt tema den 5:e juni.  Håll er uppdaterade hos henne!

 

Här kommer hennes lata tempura med sparris & det får avrunda mitt värdskap för månad Maj.

 

Härliga bidrag

Jag vill tacka för alla fantastisk fina bidrag & nu hoppas jag att många läsare hittar till alla inspirerande rätter & recept.

 

 

Själv så bjöd jag på en rimmad & rökt morot som ni hittar här.

Vi firar även 1 år denna månad & i Juni förra året bjöd jag på mitt 1:a bidrag som hade jordgubbar som tema.

Det var denna raw food skapelse;Mjölkchokladganache med lime marinerade jordgubbar.

 

Därför kommer jag bjuda på ett jordgubb – relaterat inlägg inom en snar framtid.

Nu tänkte jag avrunda & gå ut i det härliga vädret. Låta mig firas för att jag är en fantastisk mamma till mina barn.

Så titta in snart för då bjuder jag bl.a på något gott med  jordgubbe.

Ha en jättefin Söndag// Tina

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

4 Kommentarer

  1. Svara

    Annelie

    maj 28, 2017

    Åh så mycket vackert, gott och inspirerande! Tack, Tina för ett toppenfint värdskap i maj och njut nu av dagen ♡

    • Svara

      Tina

      maj 28, 2017

      Tusen tack Annie<3 Nu lämnar jag över till dig;))

      Kram & fin dag// Tina

  2. Svara

    Wilda

    juni 9, 2017

    Vilket underbart inlägg! Så inspirerande. <3 Det var så roligt att vara med. 😀

    • Svara

      Tina

      juni 9, 2017

      Hej!

      Tack & så roligt att du var med. Denna månad blir det ju fäskpotatis, självklart är du med:))

      Ha en trevlig helg// tina

LÄMMA EN KOMMENTAR