Granola cups med Cashewyoghurt – Till frukost

Idag bjuder jag på en lite lyxigare sommarlovs frukos. Vad säg om granola cups med cashewyoghurt. En trevlig start på morgonen helt enkelt.

Granola cups med cashewyoghurt

Först måste man fermentera yoghurt som tar 24 – 36 timmar & självklart göra granola cups.

Men några tips på vägen. Vi vill ju att allt ska gå smidigt & lätt.

  1. Byt till den yoghurt du känner för om du inte vill syra egen.
  2. Använd en färdig granola om du inte vill blanda din egna.

 

Granola cups med Cashewyoghurt - Till frukost

Recept:

 

TJOCK CASHEWYOGHURT ( V+Raw +Gf )

  • 3 dl cashewnötter
  • 2 kapslar probiotika
  • 2 dl vatten

Blötlägg cashewnötter i minst 6 timmar. Skölj ordentligt, lägg dem i en blender tillsammans med en nypa salt & vatten. Mixa slät. Tillsätt probiotika & mixa några varv till. Häll över i en ren glasburk & täck över med plast folie. Låt stå på varmt ställe & fermentera i 24/ 36  timmar.

 

Granola cups med Cashewyoghurt - Till frukost

GRANOLA CUPS ( V+Gf )

6 portioner / 150°C ugn

  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk rostade hasselnötter ( ICA )
  • 2 msk paranötter
  • 2 st mjuka dadlar ( klipp i småbitar )
  • 1 dl + 0,5 dl glutenfria havregryn
  • 1 msk lönnsirap
  • 2 krm vaniljpulver
  • nypa fling salt
  • 1 chia ägg ( 1 msk chiamjöl + 1/2 dl vatten )

Vispa ihop chia – ägg & ställ åt sidan. Lägg alla ingredienser i en matberedare men uteslut 0,5 dl havregryn & chia – ägg. Mixa till det är crunchigt men finfördelat. Flytta massan till en bunke & tillsätt chia – ägg & resten av havregryn.  Arbeta granolan smidig & håller i hop för hand.

Olja in med kokosolja 6 cups i en muffinsplåt. Dela upp granolan i 6 delar & tryck ut i muffins plåten.

Grädda i ca 40 minuter på 150°C. Ta ut ur ugnen och ta ur dem från plåten försiktigt. Ställ dem på ett galler att svalna helt.

OBS: om man äter ägg kan man byta ut chia – ägg med 1 äggvita.

Granola cups med Cashewyoghurt - Till frukost

 

MONTERA GRANOLA CUPS

Förslag på topping

  • Yoghurt smaksatt med vanilj & lönnsirap
  • frukt- jordgubbar, bär, persikan eller plommon
  • lönnsirap
  • kokos flingor/ chips
  • mandelspån

Smaksätt din yoghurt med vaniljpulver &  lönnsirap. Skär frukt eller förbered med bär.

Skopa i en sked yoghurt & toppa med valfri topping.

 

Nu tycker jag ni testar att göra dessa & det går att förenkla om man inte vill eller har tålamod att fermentera egen yoghurt.

Ha en fin fortsatt dag

YOU MIGHT ALSO LIKE

LÄMMA EN KOMMENTAR