Fryst smoothie cocktail för soliga dagar

Idag bjuder jag på en fryst smoothie cocktail på pinne. Hur fortlöper er sommar? En del har nog semester & andra kanske jobbar de sista dagarna innan semestern tar vid. Du kanske tar sen semester i slutet av sommaren? Ja sommaren ser olika ut för alla. Vad som inte skiljer oss åt är att vi längtar efter typiska tilltugg, drycker, glass & mat som hör sommaren till.

Fryst smoothie cocktail på pinne

Är super enkelt att göra & fungerar perfekt att göra på en slatt från frukosten. Här finns egentligen inga regler, utan du mixar vad du tycker är gott & gärna är i säsong.

Fryst smoothie cocktail för soliga dagar

Recept:

Min smoothie är baserad på vilken frukt jag har tillgång till här i Tunisien just nu. Här finns mängder med solmogen persika, plommon, vattenmelon, aprikoser, honungsmelon, nätmelon & fikon. Bananer & kiwi importeras som hos så många andra.  Jag motiverar inköp av bananer pga av att det är så användbart i mitt kök. Bl.a smoothie, glass, pannkakor får bra konsistens med lite hjälp av banan.

Detta är ett ”sockerfritt” alternativ till glass. Det gör alla barn både glada & nöjda. Jag skulle inte kunna leva utan min dagliga dos frukt & bär.

 

Frukt innehåller fruktos men mindre socker än processat godis & bakverk. Det är ett mycket bättre val eftersom det tillför fibrer, vitaminer och mineraler. Det är i min värld naturens godis. Om jag söker det söta så kommer alltid frukt vara det som jag först prioriterar.

 

 

FRYST SMOOTHIE COCKTAIL  ( V+Raw + Gf )

  • 1 banan
  • 3 – 4 persikor
  • 1 kiwi
  • 1- 2 färska fikon
  • en bit nät eller honungsmelon
  • några färska aprikoser

Lägg alla ingredienser i en mixer & sätt på start. När smoothie är len fyll upp i glassformar & ställ i frysen minst 6 timmar. Det finns andra alternativ till glassformar, men jag väljer dessa ur ett hållbarhetsperspektiv.

Fryst smoothie cocktail för soliga dagar

 

Så nästa gång det finns lite smoothie kvar i mix kannan, fyll upp det i glassformar & ställ i frysen. Det är både gott, läskande & uppfriskande.

Fortsätt nu att njuta av sommar & ledighet.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LÄMMA EN KOMMENTAR