Fikon nice cream parfymerad med rosvatten

Fikon nice cream är fantastiskt gott, addera sedan en skvätt rosvatten så är det både fantastiskt och ljuvligt gott. Krämigt mjukt & lent med hjälp av både fikon och banan. HELT ÄRLIGT; en av det godaste nice cream jag gjort.

Just nu svämmar nätet och sociala medier över av nice cream; olika varianter och smaker. Men det är ju en genialisk uppfinning som man bara måste ta till sig. Ni kan finna i mitt arkiv några varianter av nice cream. För er som ännu inte testat så säger jag – BARA GÖRT NU.

Slica några väl mogna bananer och lägg i frysen. Hos mig ligger det fler bananer i frysen än på fruktfatet.

Säg hejdå till…..

 

  • inga konstiga  E-numer
  • inget vitt raffinerat socker
  • mejerifri
  • glutenfri

 

En billig och nyttigare glass helt enkelt.

 

MINA BÄSTA TIPS FÖR EN PERFEKT GLASS:

Mixa gärna klart glassen och ställ i frysen. När det är dags att servera ta fram glassen och tillsätt ca en halv banan & mixa en gång till i matberedare. Detta gör att den blir krämig igen. Bananglass blir  gärna hård när man fryser in den, men en halv banan löser det problemet.

Vill du ha kulglass, gör kulor med en skopa, ställ på en bricka som är täckt med bakplåtspapper och ställ i frysen till de har fryst till lagom konsistens.

Lite växtmjölk eller kokosmjölk gör det extra krämigt.

En liten nypa flingsalt höjer smaken på det mesta.

Fikon nice cream

Jag är ju i Tunisien och här har vi säsong just nu på fikon. Dessutom är rosvatten en stapelvara hos de flesta hem. Man använder rosvatten flitigt i kaffe Arabi, kakor, desserter, mat & som medicin för olika åkommor.

 

Recept:

 

FIG NICE CREAM

  • 2 frysta bananer
  • 2 färska fikon
  • En nypa salt
  • 3 msk mandelmjölk
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1,5 tsk rosvatten
  • 1 msk raw kakao
  • 1 + 1 msk kakaonibs

 

Lägg alla ingredienser i en matberedare förutom 1 msk av kakaonibs och mixa krämig. Blanda i resterande kakaonibs.

Ställ gärna in den i frysen ca 15 minuter. Servera med färska fikon och  bovetecrunch med smak av choklad. I detta fall så har jag använt Renée  Voltaires raw bovetecrunch.

Rosvatten finns både på Ica, på olika webbshoppar & butiker med utländska livsmedel. Kombinationen rosvatten, choklad och fikon är helt fantastisk.

 

Vill du göra egen bovetecrunch hittar du det här.

Sök gärna i mitt arkiv för fler glass recept.

Glöm inte läsa min fina intervju med Renée Voltaire.

Sitter som bäst och redigera bilder som ni kommer kunna finna i ett magasin under hösten.

Ha det så gott.

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

2 Kommentarer

  1. Svara

    Annie - lättlagat vegokäk

    augusti 8, 2017

    Det låter ju helt ljuvligt som alltid!

    • Svara

      Tina

      augusti 8, 2017

      TACK:)) Annie

LÄMMA EN KOMMENTAR